Veranderingen

Na meer dan vijftien jaar actief te zijn geweest in diverse rollen, in binnen- en buitenland, begon 2018 met een voor mij impactvolle verandering in zowel werkgever als baan; sinds januari werk ik als senior consultant voor Educate2Work. En nu mijn eerste maanden er opzitten is het tijd om hier eens op terug te kijken.
 
Angst om te veranderen staat ons vaak in de weg om bepaalde keuzes te maken. Maar verandering kan ons ook veel plezier en energie opleveren. Soms moeten we gewoon durven om de verandering aan te gaan en in het diepe duiken!
 
Want wat een impact heeft zo’n verandering eigenlijk! Iets waar we misschien wel vaak (te) snel overheen stappen.
 
Zo is Educate2Work mijn primaire werkgever, als consultant. Maar werk ik doorgaans op locatie bij mijn opdrachtgever, die daarmee in feite ook een werkgever is geworden. Omdat ik verschillende opdrachten bij dezelfde opdrachtgever doe, is dit gevoel misschien nog wel sterker: je maakt in toenemende mate deel uit van het team, leert veel nieuwe mensen kennen en krijgt te maken met een andere cultuur. Dat zijn veel nieuwe rollen en teams, wat zo met elkaar best wel overweldigend is.
 
En naast de nieuwe werkgever(s) is het voor mij ook een nieuwe baan. Mijn focus heeft in de afgelopen jaren vooral op het commercieel vlak gelegen, toch iets anders dan consultancy. Dat betekent veel nieuwe dingen leren, zoals over hoe je het beste je advies kunt geven. En ook inhoudelijk, over de gebieden in het beroepsonderwijs die je onderzoekt, en waarover je adviseert. En die adviezen hebben het natuurlijk ook vaak in zich om veranderingen te initiëren of te sturen.
 
Momenteel komen dus veel veranderingen, indrukken en nieuwe dingen om te leren op mij af, in een relatief korte tijd.
 
En toch heb ik veel meer energie dan voorheen! Ik omarm de veranderingen zo goed als ik kan, en geniet van alle nieuwe leermomenten. Het helpt dat deze attitude ook één van de kernen is in de organisatie waarin ik terecht ben gekomen, en de aard van de mensen om mij heen (bij Educate2Work én bij opdrachtgevers). Leren en veranderen zijn kernthema’s van consultancy.
En het zijn ook de kernthema’s van de organisaties waarvoor wij werken in het beroepsonderwijs. Een geweldige combinatie!