E-learning IBP Awareness

Wat is de toegevoegde waarde van een e-learning over IBP Awareness?

Weten de medewerkers van jouw mbo- of hbo-instelling een phishingmail te herkennen? Weten ze wat ze moeten doen als hun computer wordt gehackt? In samenwerking met ROC Zadkine hebben we een e-learning ontwikkeld die inspeelt op de kennis die sinds de gewijzigde wetgeving gewenst is van medewerkers in een onderwijsinstelling.
 
Hoe goed het technisch gezien ook is aangepakt, onderwijzen blijft mensenwerk. De gevoelige plekken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy liggen dan ook bij de mensen in een onderwijsinstelling. Het is van belang dat zowel onderwijsgevend personeel, als ondersteunend personeel goed op de hoogte is van de afspraken en processen die gemaakt zijn opdat ze op de juiste manier met de gegevens van hun studenten en collega’s om kunnen gaan.
 
De e-learning biedt de benodigde kennis aan op een gevarieerde wijze middels animaties, teksten, oefenvragen en een toets. Iedere deelnemer krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Na het doorlopen van de verschillende modules in de leeromgeving kan de deelnemer oefenvragen beantwoorden. Daarmee is de basis gelegd.
 
De ontwikkelingen omtrent IBP gaan echter razendsnel. Wat vandaag passend is, kan morgen alweer achterhaald zijn. Daarom kan de content makkelijk aangepast worden en wanneer er “nieuws” is op het gebied van IBP, dit in de e-learning vermeld worden. Stel, de media berichten dat de laptop van de minister is gehackt via een phishingmail. Van deze – uit de praktijk gegrepen – casus kunnen we uiteraard leren. We zullen hier dan een artikel over schrijven dat we aanbieden aan de deelnemers. In dat bericht behandelen we onder andere:
– wat is een phishing mail?
– wat kun jij doen om te voorkomen dat jouw laptop gehackt wordt?
 
Doordat we de deelnemers meenemen in de belangrijkste onderwerpen binnen IBP en daarna steeds op de hoogte houden van alle relevante ontwikkelingen, creëren we een duurzame awareness: de kennis blijft ‘top of mind’.
 
E-learning IBP Awareness is ontwikkeld met een basis content die bestaat uit animaties, oefenvragen en een toets. Deze content wordt in principe verder aangepast en aangevuld aan de specifieke wensen van de onderwijsinstelling.

 

Voor wie?

De IBP e-learning is geschikt voor alle medewerkers van een onderwijsinstelling (zowel onderwijzend, als ondersteunend personeel) en biedt ook rapportagemogelijkheden voor beleidsverantwoordelijke medewerkers.
 

 

Waarom een e-learning:

• 24/7 beschikbaar.
• Groot bereik: je medewerkers kunnen eenvoudig inloggen in hun gepersonaliseerde omgeving.
• Maatwerk van content op specifieke functies binnen de organisatie.
• Onafhankelijk van locatie en tijd te volgen op smartphone, tablet of PC.

 

Wat biedt IBP e-learning:

• Awareness niveau blijft op peil door continue updates.
• Mogelijkheid om binnen 48 uur nieuwe content te verspreiden (b.v. naar aanleiding van een actuele gebeurtenis).
• Professionele gebruikersondersteuning door Hoffelijk support
• Verschillende vraagtypen, informatieve animaties, tussentijdse vragen en een toets om zelf je kennis te testen.
• Beheersysteem met voortgangsregistratie

 

Meer informatie:

Neem uiteraard geheel vrijblijvend contact op met Ileen Smits (ismits@educate2work.nl) of met ons kantoor trainingen@educate2work.nl – tel 033-4566191. Wij informeren je graag over de mogelijkheden om e-learning IBP-awareness op maat te gaan gebruiken.