Stage & afstuderen

Meer efficiëntie in de bedrijfsvoering én een hogere student- en medewerker-tevredenheid: de uitdaging van elke onderwijsorganisatie in het beroepsonderwijs. Een waardevolle stage en goed afstudeerproject zijn belangrijk voor de opleiding, de student en het werkveld. Het zijn verbindingen tussen theorie en praktijk, tussen school en werk. Logisch dat ze een aanzienlijk deel van de opleiding zijn, en een belangrijke bijdrage leveren aan de tevredenheid.

 

Hét ideale stage- of afstudeerproces bestaat niet: het varieert aan de hand van het type opleiding, de opleidingseisen, het werkveld en het curriculum. Hét ideale proces voor uw onderwijsinstelling bestaat wel.

 

Hoe je de student aan een passende organisatie koppelt, hoe je adequate begeleiding organiseert, hoe je processen zó transparant kunt maken dat ze makkelijk geborgd kunnen worden… het zijn vragen die we al vaak beantwoord hebben. Educate2Work heeft veel roc’s en hogescholen begeleid bij het vaststellen en stroomlijnen van de stage- en afstudeerprocessen, en het implementeren van de meest handige en passende tools om dit te ondersteunen.

 

Nieuwsgierig? We komen graag bij u langs om samen met uw organisatie de verbeterkansen te identificeren, én realiteit te maken. Neem contact op voor een afspraak.

 

Voorbeeld projecten:

Hanzehogeschool 

HZ University of Applied Sciences

Vakschool SintLucas

 


Een goede stage: Wat is dat en hoe doe je het?