Plannen en roosteren

In het (beroeps-)onderwijs kent het roosterproces veel verschillende aspecten. Het roosterproces staat namelijk niet op zichzelf, maar begint al bij de curriculum ontwikkeling, waar keuzes worden gemaakt die grote invloed hebben op het roosteren. Dit ketenproces, met schakels als curriculumontwikkeling, inzetplanning, studentprognose en roostering, zit bovendien op het snijvlak van bedrijfsvoering en onderwijs, wat de complexiteit vergroot.
 
Educate2Work kan deze planningsketen optimaliseren en de kwaliteit van het rooster verbeteren. Bij verschillende instellingen in het beroepsonderwijs hebben we ervaring opgedaan met onder meer het opstellen van een organisatiemodel met de KPI’s rondom dit ketenproces, het uitvoeren van (cijfermatige) analyses van het roosterproces, het opstellen van een studentprognosemodel en het selecteren van de juiste software om het proces te ondersteunen.
 
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van onze dienstverlening op het gebied van roostervraagstukken, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Voorbeeld project:

Hogeschool van Amsterdam